Υλικά
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο Υλικά
1 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
2 -3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 φλ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini ή chanterelles ή shiitake
1 φλ. πλιγούρι
1 φλ. βραστό νερό
½ φλ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. σέλινο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα
½ φλ. γάλα
1 κ.σ. μουστάρδα
2 αβγά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
Καρότα και κουνουπίδι βρασμένα
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για μισή ώρα.
Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με το βραστό νερό.
Το αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει τρυφερό, περίπου 30 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από το υγρό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, 5 με 7 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, μαγειρεύουμε 5-6 λεπτά και συνεχίζουμε με το γάλα και τη μουστάρδα.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, τα αβγά, τα ψίχουλα του ψωμιού, το πλιγούρι, τα μανιτάρια, το μείγμα κρεμμύδια -σκόρδο-κολοκυθάκια-μουστάρδα, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη αντικολλητική φόρμα και το πιέζουμε καλά, να μην μείνουν κενά.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε το ρολό κομμένο σε χοντρές φέτες μαζί με τα βρασμένα καρότα και το βρασμένο κουνουπίδι.
A.T.