banner
banner
banner

Ρολό κιμά με κρούστα από πελτέ ντομάτας και μπέικον

Συνταγή

Ρολό κιμά με κρούστα από πελτέ ντομάτας και μπέικον
Υλικά

1 κ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
2 αβγά
1 μέτριο κρεμμύδι ξυσμένο
¼ φλ. γάλα
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Για την κρούστα
500 γρ. καπνιστό μπέικον σε λωρίδες
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.σ. μουστάρδα καυτερή
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρούστα: ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο σε μπολ να γίνουν σαν αλοιφή. Αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το ρολό: βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, τα αβγά χτυπημένα, το γάλα, το ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο καλά, το θυμάρι και την καπνιστή πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τον κιμά σε σχήμα φρατζόλας. Στρώνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμμο, που να χωράει τη “φρατζόλα” του κιμά, με λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω το μισό μπέικον. Τοποθετούμε επάνω στο μπέικον το ρολό.  Αλείφουμε την επιφάνειά του με την αλοιφή για την κρούστα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μπέικον, στερεώνοντας τις λωρίδες στο κάτω μέρος του ρολού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό κομμένο σε χοντρές φέτες.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος