Follow us

Ρολό από ρεβίθια και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης

Ρολό από ρεβίθια και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά

Υλικά

300 γρ. βρασμένα ρεβίθια

1 μεγάλο ξερό  κρεμμύδι ή 2 μέτρια

4 σκελίδες σκόρδο

1 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο

2 ντομάτες ή 1 φλ. καλαμπόκι*

3 αβγά

12 φρυγανιές

1 ½ κ.σ. κύμινο τριμμένο

1 κ.σ. ξερό δυόσμο

1 κ.σ. κόλιανδρο τριμμένο

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μπούκοβο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το άλειμμα του ρολού

1 κ.σ. ντοματοπελτές

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλ. κρύο νερό

Για τη σάλτσα

400 γρ. πιπεριές Φλωρίνης από βάζο (ή φρέσκες πιπεριές, που έχουμε ψήσει στον φούρνο και ξεφλουδίσει)

150 γρ. ντοματοπελτές

1 κ.σ. μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα

1 - 1½ κ.γ. ζάχαρη

3 κ.σ. λευκό ξύδι

¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: στραγγίζουμε τις πιπεριές, τις ξεπλένουμε και τις περνάμε από τη μουλινέτα.

Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με τον τοματοπολτό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και το μπούκοβο ή την καυτερή πάπρικα.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 15 λεπτά.

Την αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε το ρολό: πλένουμε και ξεσποριάζουμε σχολαστικά τις ντομάτες, αφαιρώντας όλα τα υγρά τους.

Τις κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Τρίβουμε τις φρυγανιές στη μουλινέτα.

Ανακατεύουμε σε λεκάνη τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα αβγά χτυπημένα.

Περνάμε λίγα–λίγα τα ρεβίθια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά από τη μουλινέτα.

Τα ενώνουμε με τα μπαχαρικά, τις φρυγανιές, τον μαϊντανό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.

Σχηματίζουμε με το μείγμα των ρεβιθιών ένα μακρόστενο ρολό επάνω σε λαδόκολλα.

Μεταφέρουμε το ρολό μαζί με τη λαδόκολλα σε ταψί.

Διαλύουμε τον πελτέ στο νερό και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.

Αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια του ρολού.

Ψήνουμε για μια ώρα.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά και κόβουμε σε φέτες.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα.

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλαμπόκι φρέσκο ή κατεψυγμένο που θα βράσουμε πολύ καλά.A.T.

Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με τον τοματοπολτό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και το μπούκοβο ή την καυτερή πάπρικα.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 15 λεπτά.

Την αφήνουμε στην άκρη.

Τις κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Τρίβουμε τις φρυγανιές στη μουλινέτα.

Ανακατεύουμε σε λεκάνη τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα αβγά χτυπημένα.

Περνάμε λίγα–λίγα τα ρεβίθια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά από τη μουλινέτα.

Τα ενώνουμε με τα μπαχαρικά, τις φρυγανιές, τον μαϊντανό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.

Σχηματίζουμε με το μείγμα των ρεβιθιών ένα μακρόστενο ρολό επάνω σε λαδόκολλα.

Μεταφέρουμε το ρολό μαζί με τη λαδόκολλα σε ταψί.

Διαλύουμε τον πελτέ στο νερό και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.

Αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια του ρολού.

Ψήνουμε για μια ώρα.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά και κόβουμε σε φέτες.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.