banner
banner
banner

Ρολό από κιμά γεμιστό με αβγά

Συνταγή

Ρολό από κιμά γεμιστό με αβγά
Υλικά

1 κ. κιμάς μοσχαρίσιος
3 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδου,
6 φρυγανιές
¾ φλ. ξύδι λευκό
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
 • αβγά χτυπημένα
 • κ.σ. πελτές


6 αβγά  σφιχτοβρασμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
1 ½ κ. ντομάτες
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ. χυλοπίτες μακριές ή ταλιατέλες  

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες. Τις τρίβουμε στον τρίφτη, τις βάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το ½ φλ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 10 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Μουσκεύουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε (πετάμε τις κόρες). Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τον κιμά, το ψωμί, τα κρεμμύδια και το σκόρδο μαζί με το λάδι τους, τα αβγά, τον μαϊντανό, τον πελτέ, το ξύδι και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε πολύ καλά, ώστε να ενωθούν πλήρως τα υλικά (γύρω στα 15 λεπτά). Απλώνουμε επάνω στο τραπέζι ένα κομμάτι λαδόκολλας  40 Χ 40 εκ., βάζουμε επάνω τον κιμά σχηματίζοντας ένα ισόπαχο ορθογώνιο. Ισιώνουμε κόβοντας το ασπράδι στο μπροστινό και το πίσω μέρος των αβγών και τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά. Τα βάζουμε το ένα πίσω από το άλλο, έτσι ώστε να μην σχηματίζονται κενά (γι΄ αυτό κόψαμε το ασπράδι). Ρολάρουμε, ανασηκώνοντας προσεκτικά τη λαδόκολλα, ώστε να τυλιχτεί καλά ο κιμάς και κλειστούν μέσα τα αβγά. Τσιμπάμε κατά μήκος της «ραφής» του  ρολού και ισιώνουμε πάλι, αλείφοντας τα χέρια μας με ελαιόλαδο. Ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα, αλλά αφήνουμε πάνω το ρολό για να το μεταφέρουμε μετά πιο εύκολα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Κυλάμε το ρολό από τη λαδόκολλα σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί. Περιχύνουμε με τις ντομάτες  και ψήνουμε για 1 ώρα. Βγάζουμε το ρολό με σπάτουλα σε πιατέλα. Σουρώνουμε τη σάλτσα σε μπολ. Βράζουμε τα ζυμαρικά. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και σερβίρουμε μαζί με τα ζυμαρικά περιχυμένα με τη σάλτσα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος