ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Ρολό από κιμά γεμιστό με αβγά

Ρολό από κιμά γεμιστό με αβγά

Υλικά

Υλικά

1 κ. κιμάς μοσχαρίσιος

3 κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδου,

6 φρυγανιές

¾ φλ. ξύδι λευκό

½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.σ. ρίγανη ξερή

1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

 • αβγά χτυπημένα

 • κ.σ. πελτές

6 αβγά  σφιχτοβρασμένα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

1 ½ κ. ντομάτες

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κ. χυλοπίτες μακριές ή ταλιατέλες  

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες.

Τις τρίβουμε στον τρίφτη, τις βάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το ½ φλ.

ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 10 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν μαρμελάδα.

Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Μουσκεύουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε (πετάμε τις κόρες).

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τον κιμά, το ψωμί, τα κρεμμύδια και το σκόρδο μαζί με το λάδι τους, τα αβγά, τον μαϊντανό, τον πελτέ, το ξύδι και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.

Ζυμώνουμε πολύ καλά, ώστε να ενωθούν πλήρως τα υλικά (γύρω στα 15 λεπτά).

Απλώνουμε επάνω στο τραπέζι ένα κομμάτι λαδόκολλας 40 Χ 40 εκ., βάζουμε επάνω τον κιμά σχηματίζοντας ένα ισόπαχο ορθογώνιο.

Ισιώνουμε κόβοντας το ασπράδι στο μπροστινό και το πίσω μέρος των αβγών και τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά.

Τα βάζουμε το ένα πίσω από το άλλο, έτσι ώστε να μην σχηματίζονται κενά (γι΄ αυτό κόψαμε το ασπράδι).

Ρολάρουμε, ανασηκώνοντας προσεκτικά τη λαδόκολλα, ώστε να τυλιχτεί καλά ο κιμάς και κλειστούν μέσα τα αβγά.

Τσιμπάμε κατά μήκος της «ραφής» του ρολού και ισιώνουμε πάλι, αλείφοντας τα χέρια μας με ελαιόλαδο.

Ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα, αλλά αφήνουμε πάνω το ρολό για να το μεταφέρουμε μετά πιο εύκολαΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Κυλάμε το ρολό από τη λαδόκολλα σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί.

Περιχύνουμε με τις ντομάτες και ψήνουμε για 1 ώρα.

Βγάζουμε το ρολό με σπάτουλα σε πιατέλα.

Σουρώνουμε τη σάλτσα σε μπολ.

Βράζουμε τα ζυμαρικά.

Κόβουμε το ρολό σε φέτες και σερβίρουμε μαζί με τα ζυμαρικά περιχυμένα με τη σάλτσα.

Α.Τ.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.