Follow us

Ρολάκια μελιτζάνας με κιμά και ξηρούς καρπούς

Ρολάκια μελιτζάνας με κιμά και ξηρούς καρπούς

Υλικά

4 μελιτζάνες μακρόστενες, μεγάλες
400 γρ. αρνίσιος κιμάς (ή σε μείγμα με μοσχαρίσιο)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
1 κ.σ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
2 κ.σ. ξερά βερίκοκα, σε κομματάκια
2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. ντοματοπελτές
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε 30 λεπτά σε τρυπητό. Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε. Τις λαδώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με αυλάκια ή στη σχάρα. Τις απλώνουμε σε ρηχό πιάτο, σε στρώσεις.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την πιπεριά και τα βερίκοκα, σοτάρουμε ακόμα 2 λεπτά και προσθέτουμε τον κιμά, τους ξηρούς καρπούς, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να καβουρδιστεί, ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα. Προς το τέλος, προσθέτουμε τον πελτέ, διαλυμένο σε δύο κουτ. σούπας νερό. Τέλος, ρίχνουμε το δυόσμο και το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Λαδώνουμε ένα ανάλογο ταψάκι ή πυρέξ. Βάζουμε από μία κουταλιά κιμά στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας και την τυλίγουμε σε ρολό.

Τοποθετούμε τα ρολάκια πλάι πλάι στο ταψάκι. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε τα ρολάκια ζεστά και τα συνοδεύουμε με μια σάλτσα γιαουρτιού.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…