Follow us

Ρολάκια με καρότα και πιπεριές

Ρολάκια με καρότα και πιπεριές

Υλικά

Υλικά

4 σνίτσελ μοσχαρίσια η χοιρινά

4 -6 καρότα κομμένα σε λωρίδες

2 πιπεριές κόκκινες

2 πιπεριές πορτοκαλί

1 πορτοκάλι

14 φέτες μπέικον σε λωρίδες

1 φλ. άνηθος

4 κ.γ. μουστάρδα  + 4 κ.γ. μουστάρδα

8 κ.σ. ελαιόλαδο

½ φλ. χυμός λεμονιού

1 φλ. χυμός πορτοκαλιού

½ φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. λευκό κρασί

1 κ. μανιτάρια λευκά

3 σκελίδες σκόρδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τα 4 κ.γ μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού να ενωθούν τα υλικά.

Απλώνουμε τα σνίτσελ σε πλατύ ρηχό σκεύος, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα και μαρινάρουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.

Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το σκόρδο να βγάλουν όλα τα υγρά τους χωρίς καμία λιπαρή ουσία.

Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε στην άκρη και καθαρίζουμε το τηγάνι.

Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και το χωρίζουμε σε φετούλες (βγάζουμε όλες τις άσπρες μεμβράνες).

Αλατοπιπερώνουμε τα καρότα, τις πιπεριές και το πορτοκάλι.

Βγάζουμε στραγγιστά από τη μαρινάδα, σκουπίζουμε το κρέας και το βάζουμε σε επιφάνεια εργασίας.

Αλείφουμε κάθε σνίτσελ με τα υπόλοιπα 4 κ.γ μουστάρδα και βάζουμε στη μέση από λίγες λωρίδες καρότου, πιπεριάς και μπέικον και 2 -3 φετούλες πορτοκάλι.

Πασπαλίζουμε με άνηθο.

Ρολάρουμε τα σνίτσελ και τα δένουμε με σπάγκο.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Τα τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σωθούν σχεδόν τελείως τα υγρά.

Σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμισθεί, ρίχνουμε καυτό νερό να φθάσει μέχρι το 1/3 των ρολών.

Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά .

Όταν τα ρολά είναι έτοιμα (ένα μαχαίρι πρέπει να διαπερνά το κρέας στο κέντρο του χωρίς καμία αντίσταση) τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και πήζουμε τη σάλτσα με λίγο ζελέ σε σκόνη.

Κόβουμε κάθε σνίτσελ σε δύο ή τρία κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε με λευκό νερόβραστο ρύζι.

Α.Τ.

Επίσης...

Χοιρινό µε Σπανάκι

Η συνταγή για χοιρινό με σπανάκι.

Απολαυστικά Κεφτεδάκια

Τα πιθανότατα πιο εύκολα κεφτεδάκια που μπορείς να φτιάξεις.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινό με Σύκα στη Γάστρα

Ένα υπέροχο, πρωτότυπο φουρνιστό φαγητό, που θα γίνει ακόμα νοστιμότερο αν διαλέξουμε ένα κομμάτι με λιπάκι.

Χοιρινό με Πλιγούρι

Η συνταγή για χοιρινό με πλιγούρι.

Χοιρινό με Λεμονάτη Σάλτσα και Κρασάτες Πατάτες

Η συνταγή για χοιρινό με λεμονάτη σάλτσα και κρασάτες πατάτες.

Χοιρινό Ρολό Λεμονάτο με Τυρί

Η συνταγή για ρολό χοιρινό λεμονάτο με τυρί.

Χοιρινό με Κρασί και Πιπεριές

Η συνταγή για χοιρινό με κρασί και πιπεριές.

Χοιρινό με το Σέλινο

Μία υπέροχη συνταγή με χοιρινό και σέλινο.

Χοιρινό με Κυδώνια

Η συνταγή για χοιρινό με κυδώνια.

Στιφάδο Χοιρινό με Καρότα και Μανιτάρια

Η συνταγή για στιφάδο χοιρινό με καρότα και μανιτάρια.

Κρασοκαπαμάς

Η συνταγή για κρασοκαπαμά.

Νόστιμο, Τρυφερό Χοιρινό Κρασάτο με Κρεμμύδι

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο, τρυφερό χοιρινό κρασάτο με κρεμμύδι.