Follow us

Ρολά με ελληνικά τυριά (συνταγή από το Βιτάμ)

Ρολά με ελληνικά τυριά (συνταγή από το Βιτάμ)

Υλικά

υλικά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Μικρός

Μερίδες: 8-12

• 250 γρ. Βιτάμ κλασικό

• 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

• 200 γρ. φέτα τριμμένη

• 180 γρ. μανούρι τριμμένο

• 180 γρ. ανθότυρο τριμμένο

• 3 αβγά

• 100 γρ. τυρί καπνιστό Μετσόβου τριμμένο

• 1 κουτ. γλυκού δυόσμο

• 20 γρ. σουσάμι

• ανάλογο αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

1.

Λιώνουμε το Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία.2.

Κόβουμε το πακέτο του χωριάτικου φύλλου σε ίσα κομμάτια των 10-15 εκ.

το καθένα.3.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, τον δυόσμο, τα αβγά και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε το μείγμα.4.

Στη συνέχεια απλώνουμε 2 φύλλα και τα αλείφουμε με το λιωμένο Βιτάμ.5.

Τοποθετούμε μια ποσότητα από τη γέμιση και κλείνουμε ρολάροντας.6.

Αλείφουμε τα ρολά εξωτερικά με το λιωμένο Βιτάμ που μας έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.7.

Τέλος, αλείφουμε με λίγο Βιτάμ ένα ταψάκι και τοποθετούμε τα ρολά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι