banner
banner
banner

Ρολά κοτόπουλου γεμιστά με σάλτσα γιαουρτιού

Συνταγή

Ρολά κοτόπουλου γεμιστά με σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά

4 μισά στήθη κοτόπουλο σε φιλέτο ανοιγμένο στα δύο (σαν πεταλούδα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια μήκους 2 εκ.
4 λεπτά καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
8 λωρίδες μπέικον
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φρέσκος βασιλικός
2 σκελίδες σκόρδο
¼ φλ. τριμμένη παρμεζάνα 
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: σ’ ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τα ρολά: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 3-4  κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, τα φασολάκια και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στα 7 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Αλατοπιπερώουμε και τα φιλέτου του κοτόπουλου και μοιράζουμε επάνω τα λαχανικά. Τυλίγουμε σε ρολό τα φιλέτα, τυλίγουμε κάθε ρολό με 2 λωρίδες μπέικον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Αλείφουμε τα ρολά με ελαιόλαδο μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε τη σάλτσα σε πιατέλα και επάνω βάζουμε τα γεμιστά ρολά του κοτόπουλου.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος