Υλικά
4 μισά στήθη κοτόπουλο σε φιλέτο ανοιγμένο στα δύο (σαν πεταλούδα)Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια μήκους 2 εκ.
4 λεπτά καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
8 λωρίδες μπέικον
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φρέσκος βασιλικός
2 σκελίδες σκόρδο
¼ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη σάλτσα: σ’ ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο.Ετοιμάζουμε τα ρολά: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 3-4 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, τα φασολάκια και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στα 7 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Αλατοπιπερώουμε και τα φιλέτου του κοτόπουλου και μοιράζουμε επάνω τα λαχανικά.
Τυλίγουμε σε ρολό τα φιλέτα, τυλίγουμε κάθε ρολό με 2 λωρίδες μπέικον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Αλείφουμε τα ρολά με ελαιόλαδο μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε τη σάλτσα σε πιατέλα και επάνω βάζουμε τα γεμιστά ρολά του κοτόπουλου.A.T.