Follow us

Ρολά: εντυπωσιακά, νόστιμα, οικονομικά

Ρολά: εντυπωσιακά, νόστιμα, οικονομικά

Το ρολό καθώς και η μίνι εκδοχή του, τα ρολάκια, είναι ένα από τα πιο πλούσια και λουσάτα φαγητά, παρουσιάζεται σε αναρίθμητες εκδοχές σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε υλικό, μπορεί να είναι σκέτο ή γεμιστό, μπορεί να είναι μια καθημερινή προσιτή απόλαυση ή ένα ακριβό και χρονοβόρο έδεσμα. Από το πολύ συνηθισμένο και αγαπημένο ρολό με κιμά, σκέτο ή γεμιστό με βραστά αβγά στα καθ' ημάς, μέχρι το φιλιππινέζικο «embutido» που γίνεται στον ατμό και μέχρι το νοτιοαφρικάνικο ρολό με κρούστα από αμύγδαλα, τίποτα δε φαίνεται αταίριαστο όταν μιλάμε για ένα ρολό είτε είναι με κρέας είτε χωρίς. Διότι υπάρχουν και χορτοφαγικά ρολά, για όσους δεν έχουν το κρέας στην ατζέντα τους, που καθόλου δεν υπολείπονται σε νοστιμιά και εμφάνιση. Ακόμα και με ψάρι γίνονται τα ρολά –άλλωστε μια πασίγνωστη συνταγή είναι οι γλώσσες φλωρεντίν (ρολάκια από φιλέτα γλώσσας γεμιστά με σπανάκι) από τη γαλλική κουζίνα. Εκτός από την εμφάνιση και τη νοστιμιά, τα ρολά και τα ρολάκια έχουν οικονομικά πλεονεκτήματα –ας πούμε έχω δοκιμάσει ρολό από κιμά γεμιστό με το μπριάμ που είχε μείνει από την προηγούμενη ημέρα. Ένα ακόμα πλεονέκτημα, είναι ότι μπορεί να συνοδευτεί με λαχανικά και πατάτες για γαρνιτούρα, αν γίνει στο ταψί ενώ αν γίνει στην κατσαρόλα ή το τηγάνι, η σάλτσα του μπορεί να γαρνίρει οποιοδήποτε ζυμαρικό ή ρύζι ή πλιγούρι.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;