Υλικά
4 φέτες ροφός (ή βλάχος ή συναγρίδα) Υλικά
4 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθος
5 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. ξηρό λευκό κρασί
Ξύσμα ενός λεμονιού
2 κ.σ χυμός λεμονιού
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις αλατίζουμε, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε στο ψυγείο 2 -3 ώρες.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
Κόβουμε το πράσινο των κρεμμυδιών, τον μαϊντανό και τον άνηθο σε κομμάτια 4 πόντων και ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος των κρεμμυδιών και το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα ψάρια και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα για 5 λεπτά από κάθε μεριά.
Βγάζουμε τα ψάρια με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
Στο ίδιο λάδι, σωτάρουμε το λευκό μέρος των κρεμμυδιών και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών, το μαϊντανό και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν περίπου 15 λεπτά.
Όταν έχουν χάσει σχεδόν όλα τα υγρά και έχει μείνει μόνο τα λάδι ξαναβάζουμε επάνω τα ψάρια, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, κουνάμε κυκλικά το τηγάνι, ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως. σημ.: Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και με ξιφία ή γαλέο, φρέσκο ή κατεψυγμένο
Α.Τ.
Α.Τ.