banner
banner
banner

Ροδάκινα ψητά με βερμούτ

Συνταγή

Ροδάκινα ψητά με βερμούτ
Υλικά

4 μεγάλα ροδάκινα λευκόσαρκα
1 δόση βανίλια
200 ml βερμούτ
1 ξυλάκι κανέλλα
½ φλ. μέλι θυμαρίσιο ή από κουμαριά
½ κ. παγωτό βανίλια
1 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα
βούτυρο για το ταψάκι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.  Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν, σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Τα χοντροκοπανίζουμε με γουδί.
Πλένουμε τα ροδάκινα, τα ανοίγουμε στα δύο, βγάζουμε το κουκούτσι και με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε γύρω γύρω το άνοιγμα που άφησε το κουκούτσι. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο στρογγυλό ταψάκι και αραδιάζουμε τα ροδάκινα με τη φλούδα προς τα κάτω. Ανακατεύουμε τη βανίλια με το βερμούτ και περιχύνουμε τα ροδάκινα. Ρίχνουμε από πάνω το μέλι και τακτοποιούμε ανάμεσα στα ροδάκινα το ξυλάκι της κανέλλας. Ψήνουμε 20 -30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 3 -4 ώρες. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και περιχύνουμε με το σιρόπι.
σημ. Αυτό το γλυκό γίνεται και με μεγάλα βερίκοκα –θα χρειαστούν 16 βερίκοκα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος