Follow us

Ριζότο με χοιρινή πανσέτα και χαμόν σεράνο (Ισπανία)

Ριζότο με χοιρινή πανσέτα και χαμόν σεράνο (Ισπανία)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

3 κ.σ. βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 κ.σ. ψιλοκομμένη πανσέτα

450 γρ. ρύζι τύπου αρμπόριο

125 ml λευκό ξηρό κρασί

750 ml ζωμός βοδινού

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

75 γρ. χαμόν σεράνο κομμένο σε κυβάκια

6 κ.σ. κρέμα γάλακτος

4-5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη ή σε φλοίδες

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό.

Προσθέτετε την πανσέτα και τη σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Δυναμώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά.

Ρίχνετε το κρασί και όταν εξατμιστεί τελείως, προσθέτετε σταδιακά το ζωμό, φροντίζοντας να μη στεγνώνει το ρύζι, αλλά ούτε και να κολυμπάει στα υγρά.

Συνεχίζετε μ’ αυτόν το ρυθμό για 15-18 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει κάπως το ρύζι.

Πριν το κατεβάσετε, προσθέστε το μοσχοκάρυδο, το χαμόν, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα ανακατεύοντας έτσι ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Σερβίρετε το ριζότο αμέσως.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.