banner
banner
banner

Ριζότο με χοιρινή πανσέτα και χαμόν σεράνο (Ισπανία)

Συνταγή

Ριζότο με χοιρινή πανσέτα και χαμόν σεράνο (Ισπανία)
Υλικά (για 4 άτομα)

3 κ.σ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ψιλοκομμένη πανσέτα
450 γρ. ρύζι τύπου αρμπόριο
125 ml λευκό ξηρό κρασί
750 ml ζωμός βοδινού
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
75 γρ. χαμόν σεράνο κομμένο σε κυβάκια
6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
4-5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη ή σε φλοίδες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτετε την πανσέτα και τη σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Δυναμώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Ρίχνετε το κρασί και όταν εξατμιστεί τελείως, προσθέτετε σταδιακά το ζωμό, φροντίζοντας να μη στεγνώνει το ρύζι, αλλά ούτε και να κολυμπάει στα υγρά. Συνεχίζετε μ’ αυτόν το ρυθμό για 15-18 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει κάπως το ρύζι. Πριν το κατεβάσετε, προσθέστε το μοσχοκάρυδο, το χαμόν, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα ανακατεύοντας έτσι ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Σερβίρετε το ριζότο αμέσως.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος