Follow us

Ριζότο με σπαράγγια

Ριζότο με σπαράγγια

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

800 γρ. πράσινα σπαράγγια 

4 κ. σ. βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

450 γρ ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα

125 ml λευκό ξηρό κρασί (από αρωματική ποικιλία)

750 ml ζωμός κρέατος (ζεστός)

4 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

αλάτι και λευκό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρούμε τις ίνες τους και τα τυχόν πιο σκληρά κομμάτια τους και τα κόβουμε στα τρία.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Το σβήνουμε με το κρασί κι αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να το απορροφήσει όλο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το 1/3 του ζωμού και μόλις το απορροφήσει το ριζότο προσθέτουμε το επόμενο 1/3, φροντίζοντας να είναι πάντα ζεστός ο ζωμός ώστε να διατηρεί το ριζότο σταθερή θερμοκρασία μαγειρέματος.

Όταν απορροφηθεί και το τελευταίο 1/3 του ζωμού, στα 18-20 λεπτά, το ριζότο είναι έτοιμο.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.Θ.Τ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.