Follow us

Ριζότο με σπαράγγια

Το enfant gate των λαχανικών, κομψό και ντελικάτο όσο κανένα άλλο αλλά και ωφέλιμο, αυτή την εποχή μάς προκαλεί να μην το αγνοήσουμε.

Ριζότο με σπαράγγια

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

800 γρ. πράσινα σπαράγγια

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

750 ml ζωμός κρέατος (ζεστός)

4 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη αλάτι και λευκό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

450 γρ. ρύζι αρμπόριο

125 ml λευκό ξηρό κρασί (από αρωματική ποικιλία)

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα σπαράγγια, αφαιρείτε τις ίνες τους και τα πιο σκληρά τμήματά τους και τα κόβετε στα τρία.

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό, προσθέτετε τα σπαράγγια και σοτάρετε για ακόμα 5 λεπτά.

Ανεβάζετε τη θερμοκρασία, ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε για 2 λεπτά.

Το σβήνετε με το κρασί κι αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να το απορροφήσει όλο.

Στη συνέχεια, προσθέτετε το 1/3 του ζωμού και μόλις απορροφηθεί προσθέτετε το επόμενο 1/3, φροντίζοντας να είναι πάντα ζεστός ο ζωμός, ώστε να διατηρεί το ριζότο σταθερή θερμοκρασία.

Όταν απορροφηθεί και το τελευταίο 1/3 του ζωμού που θα έχετε προσθέσει (στα 18-20 λεπτά), το ριζότο είναι έτοιμο.

Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα.

Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.