banner
banner
banner

Ριζότο με παρμεζάνα και κόκκινο σταφύλι

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021

Υλικά
Υλικά

1 τσαμπί κόκκινα σταφύλια χωρίς κουκούτσι
200 γρ. ρύζι για ριζότο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
200 γρ. ζωμό λαχανικών
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες παρμεζάνας
1 κουτ. σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι, μέχρι να αρχίσει να γίνεται διάφανο. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά, με προσοχή να μην καεί. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσει, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει το ρύζι και να μαλακώσει ελαφρώς, περίπου για 15 λεπτά. Προσέχουμε συνεχώς να μην στεγνώσει το ρύζι. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα, προσθέτουμε τις ρώγες του σταφυλιού κομμένες στη μέση, το τυρί και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το ριζότο άλλα 2 λεπτά στη φωτιά, μέχρι να «δέσουν» οι μυρωδιές. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Updated: 31/08/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 12/09/13



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος