banner
banner
banner

Ριζότο με μανιτάρια και τυρί προβολόνε

Συνταγή

Ριζότο με μανιτάρια και τυρί προβολόνε
Υλικά

330 γρ. ρύζι για ριζότο

300 γρ. μανιτάρια φρέσκα (κατά προτίμηση brown ή portobellο)

10 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα

150 γρ. τυρί προβολόνε (ή μετσοβόνε)

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, λιωμένες

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

1 lt ζωμός κότας

1 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί

3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Βάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό για 40 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε φετάκια. Σε μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας βούτυρο και σοτάρουμε τα πορτσίνι μαζί με τα μισά φρέσκα μανιτάρια και το μισό σκόρδο για 3-4 λεπτά και τα κρατάμε. Σε φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε να γίνει διάφανο, ανακατεύοντας, και το σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το απορροφήσει, αρχίζουμε να προσθέτουμε ζεστό ζωμό, σταδιακά, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και περιμένουμε να τον πιει το ρύζι, πριν προσθέσουμε τον επόμενο. Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο, προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια. Όταν το ρύζι μαλακώσει όσο θέλουμε και χυλώσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας βούτυρο, το τυρί τριμμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε γαρνίροντας με μαϊντανό.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος