banner
banner
banner

Ριζότο με κρασί amarone (από τον Νίκο Δημητροκάλη chef του Dal Professore)

Συνταγή

Ριζότο με κρασί amarone (από τον Νίκο Δημητροκάλη chef του Dal Professore)
Υλικά

400 γρ. ρύζι Vialone Nano ή Arborio ή Carnaroli (ρύζια ειδικά για ριζότο)
0.5 lit. κρασί amarone (μπορεί να αντικατασταθεί από ένα στιβαρό αγιωργίτικο)
2 εσαλότ (μπορούν να αντικατασταθούν από 2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι)
Ζωμός κότας 
15 γρ. βούτυρο  + 10 γρ. βούτυρο
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε 15 γρ. βούτυρο και μόλις ροδίσει ελαφρά, ρίχνουμε το ρύζι και το «θωρακίζουμε», περίπου 3 λεπτά. Όταν οι κόκκοι γίνουν διαφανείς, ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά –σιγά το ζωμό, περιμένοντας κάθε φορά, να απορροφηθεί ο ζωμός που ρίξαμε προηγουμένως. Μετά από 16 –18 λεπτά περίπου, όταν το ριζότο είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη φωτιά και το δένουμε με10 γρ. βούτυρο παγωμένο και 3 κουταλιές παρμεζάνα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο για 1 –2 λεπτά περίπου πριν το σερβίρουμε. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος