Follow us

Ριζότο με κρασί amarone (από τον Νίκο Δημητροκάλη chef του Dal Professore)

Ριζότο με κρασί amarone (από τον Νίκο Δημητροκάλη chef του Dal Professore)

Υλικά

Υλικά

400 γρ. ρύζι Vialone Nano ή Arborio ή Carnaroli (ρύζια ειδικά για ριζότο)

0.5 lit. κρασί amarone (μπορεί να αντικατασταθεί από ένα στιβαρό αγιωργίτικο)

2 εσαλότ (μπορούν να αντικατασταθούν από 2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι)

Ζωμός κότας 

15 γρ. βούτυρο  + 10 γρ. βούτυρο

Παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε 15 γρ.

βούτυρο και μόλις ροδίσει ελαφρά, ρίχνουμε το ρύζι και το «θωρακίζουμε», περίπου 3 λεπτά.

Όταν οι κόκκοι γίνουν διαφανείς, ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά –σιγά το ζωμό, περιμένοντας κάθε φορά, να απορροφηθεί ο ζωμός που ρίξαμε προηγουμένως.

Μετά από 16 –18 λεπτά περίπου, όταν το ριζότο είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη φωτιά και το δένουμε με10 γρ.

βούτυρο παγωμένο και 3 κουταλιές παρμεζάνα.

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο για 1 –2 λεπτά περίπου πριν το σερβίρουμε.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.