banner
banner
banner

Ριζότο με κολοκύθα και μανιτάρια πορτσίνι

Συνταγή

Ριζότο με κολοκύθα και μανιτάρια πορτσίνι
Υλικά για 4 άτομα

250 γρ. ρύζι καρναρόλι ή αρμπόριο
200 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 φλ.τσ. λευκό κρασί
1/2 φλ.τσ. αποξηραμένα πορτσίνι
2 σκ. σκόρδο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
3 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Βάζουμε τα πορτσίνι να μαλακώσουν σε ελαφρώς χλιαρό νερό. Όταν μαλακώσουν (περίπου στα 20') τα σωτάρουμε για 1' σε λίγο φρέσκο βούτυρο και τα κρατάμε στο πλάι. Βάζουμε τον ζωμό να ζεσταθεί. Σε κατάλληλο σκεύος ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φετάκια, για 1'. Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε 2'. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να ρουφήξει τα λιπαρά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 3' να εξατμιστεί. Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. ζωμό και αφήνουμε να απορροφηθεί, ανακατεύοντας. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και το ρύζι να έχει μαλακώσει, χωρίς να έχει παραψηθεί και να έχει παραμείνει χυλωμένο και υγρό (μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα νερό).  Εν τω μεταξύ, έχουμε προσθέσει ανάλογο αλάτι. Λίγο πριν αποσύρουμε το ριζότο από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και την παρμεζάνα, ανακτεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος