Υλικά
Υλικά (για 1 άτομο)
100 γρ. ρύζι για ριζότο
230 γρ. ζωμός λαχανικών
100 γρ. παρμεζάνα
4-5 κόκκοι καφέ
30 γρ. ψιλοκομμένη κάππαρη
5 γρ. τριμμένος καφές
30 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
40 γρ. φρέσκο βούτυρο
Παρασκευή
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο, συμπληρώνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών, συμπληρώνουμε τους κόκκους καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά το ριζότο, συμπληρώνουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με τον τριμμένο καφέ και την ψιλοκομμένη κάππαρη.
Συνταγή: Ettore Botrini / Etrusco