banner
banner
banner

Ριζότο με γίδα (Γιώργος Τσιλιγκίρης)

Συνταγή

Ριζότο με γίδα (Γιώργος Τσιλιγκίρης)
Υλικά

2 κιλά κόκαλα γίδας ή κατσίκας
½ κιλό Violone Nano (ρύζι για ριζότο)
250 γρ. Grana Padano παρμεζάνα τριμμένη
250 γρ. μυζήθρα Κρήτης αλμυρή τριμμένη
250 ml ζωμός λαχανικών
100 ml λευκό ξηρό κρασί (Chardonnay βαρελίσιο)
Ελαιόλαδο
Αλάτι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κόκαλα, τα τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 2-3 ώρες, ώστε να πάρουμε έναν παχύρρευστο ζωμό. Αν ο ζωμός κολλάει στα δάχτυλα, τότε είναι έτοιμος να τον αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε τηγάνι πλατύ και ρηχό, ξανθαίνουμε το ρύζι με ελαιόλαδο και σιγά σιγά προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το ζωμό που έχουν βγάλει τα κόκαλα, ένα φλιτζάνι από το ζωμό λαχανικών και κάθε φορά που απορροφώνται τα υγρά, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Προς το τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά την παρμεζάνα και τη μυζήθρα, ανακατεύοντας καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται. Στο τέλος σβήνουμε με το κρασί.



Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος