banner
banner
banner

Ριζότο με φρέσκα κουκιά, αρακά και κατσικίσιο τυρί

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Υλικά
Υλικά

250 γρ. ρύζι καρναρόλι ή αρμπόριο
200 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή γκερεμέζι σε κορμό, κομμένο σε τέσσερις φέτες
1 φλ. φρέσκα μικρά κουκιά (τα βγάζουμε από το λουβί τους)
2 φλ. φρέσκο αρακά καθαρισμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 lt δυνατό ζωμό λαχανικών
¾  φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε, βράζουμε al dente τον αρακά και τα κουκιά και στραγγίζουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, χωρίς να τα αφήσουμε να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με ξύλινη κουτάλα μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε μία-μία κουτάλα τον ζωμό και περιμένουμε να απορροφηθεί, ανακατεύοντας. Συνεχίζουμε έτσι, ρίχνοντας τον ζωμό σταδιακά και περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι, προσθέτουμε τον αρακά, τα κουκιά και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε στο ριζότο το βούτυρο με προσεκτικές κινήσεις. Αφήνουμε να σταθεί 2'-3' πριν σερβίρουμε,  βάζοντας επάνω στο ριζότο ένα κομμάτι από το τυρί.

A.T.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος