Follow us

Ριζότο με φράουλες και κρασί prosecco

Ζουμ στη πιο μοδάτn φετινή σπεσιαλιτέ των αθηναϊκών εστιατορίων. Lifestyle, «ψυχανάλυση», μυστικά παρασκευής, συν επτά ριζότο-θανάσιμα αμαρτήματα, από τα πιο φίνα της Αθήνας.

Ριζότο με φράουλες και κρασί prosecco

Υλικά

Υλικά (για 3-4 άτομα)

300 γρ. ρύζι για ριζότο

50 γρ. βούτυρο για σοτάρισμα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι κρασί prosecco

5 φράουλες

15 γρ. βούτυρο για μετά

40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

4-5 φύλλα μέντας

Αλάτι, πιπέρι λευκό

1 lt νερό

Παρασκευή

Ριζότο
Σοτάρουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει.

Ρίχνουμε το νερό σταδιακά και περιμένουμε να απορροφηθεί, μέχρι να γίνει το ρύζι al dente.

Προσθέτουμε το prosecco και αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε τρεις φράουλες σε φέτες και τις ανακατεύουμε προσεχτικά στο ριζότο.

Ανακατεύουμε καλά 15 γρ.

βούτυρο και την παρμεζάνα μέσα στο ριζότο (έξω από τη φωτιά).

Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και τα φύλλα μέντας.

Συνταγή: σεφ Gianni Pedroni και Λάζαρος Μεντές / Casa di pasta

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.