banner
banner
banner

Ριζότο με φράουλες και κρασί prosecco

Συνταγή

Ριζότο με φράουλες και κρασί prosecco
Υλικά (για 3-4 άτομα)

300 γρ. ρύζι για ριζότο
50 γρ. βούτυρο για σοτάρισμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασί prosecco
5 φράουλες
15 γρ. βούτυρο για μετά
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
4-5 φύλλα μέντας
Αλάτι, πιπέρι λευκό
1 lt νερό

banner
Παρασκευή

Ριζότο

Σοτάρουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε το νερό σταδιακά και περιμένουμε να απορροφηθεί, μέχρι να γίνει το ρύζι al dente. Προσθέτουμε το prosecco και αλατοπιπερώνουμε.



Κόβουμε τρεις φράουλες σε φέτες και τις ανακατεύουμε προσεχτικά στο ριζότο. Ανακατεύουμε καλά 15 γρ. βούτυρο και την παρμεζάνα μέσα στο ριζότο (έξω από τη φωτιά). Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και τα φύλλα μέντας.

Συνταγή: σεφ Gianni Pedroni και Λάζαρος Μεντές / Casa di pasta

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος