Follow us

Ριζότο με φουαγκρά πάπιας και Porto (του σεφ Γιάννη Στανίτσα)

Ριζότο με φουαγκρά πάπιας και Porto (του σεφ Γιάννη Στανίτσα)

Υλικά

Υλικά (για 1 άτομο)

80-100 γρ. ρύζι για ριζότο carnaroli

60 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

50 ml λευκό κρασί

200-250 ml ζωμός κότας

60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

5 γρ. σχοινόπρασο

50 γρ. φρέσκο φουαγκρά σε εσκαλόπ

70 ml κρασί porto

100 ml σάλτσα ντεμιγκλάς

50 γρ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το γλάσο με το πόρτο: βράζουμε το κρασί porto μέχρι να μειωθεί κατά το ⅓ και προσθέτουμε την ντεμιγκλάς.

Σιγοβράζουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα.

Αφήνουμε στην άκρη.Ετοιμάζουμε το ριζότο: σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι να αλειφθεί καλά με το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τον ζωμό κουταλιά-κουταλιά περιμένοντας να απορροφηθεί η πρώτη πριν ρίξουμε την επομένη.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο (al dente), δένουμε το ριζότο ρίχνοντας την παρμέζανα και το βούτυρο και ανακατεύοντας ζωηρά.

Σοτάρουμε ελαφρά το φουαγκρά σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά και μετά το περνάμε για 5 λεπτά από προθερμασμένο φούρνο 170οC.Σερβίρουμε το ριζότο στο πιάτο, ακουμπάμε επάνω το φουαγκρά και περιχύνουμε με το γλάσο porto.

Σιγοβράζουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα.

Αφήνουμε στην άκρη.Ετοιμάζουμε το ριζότο: σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι να αλειφθεί καλά με το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τον ζωμό κουταλιά-κουταλιά περιμένοντας να απορροφηθεί η πρώτη πριν ρίξουμε την επομένη.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο (al dente), δένουμε το ριζότο ρίχνοντας την παρμέζανα και το βούτυρο και ανακατεύοντας ζωηρά.

Σοτάρουμε ελαφρά το φουαγκρά σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά και μετά το περνάμε για 5 λεπτά από προθερμασμένο φούρνο 170οC.Σερβίρουμε το ριζότο στο πιάτο, ακουμπάμε επάνω το φουαγκρά και περιχύνουμε με το γλάσο porto.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.