Υλικά
80-100 γρ. ρύζι για ριζότο carnaroliΥλικά (για 1 άτομο)
60 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
50 ml λευκό κρασί
200-250 ml ζωμός κότας
60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
5 γρ. σχοινόπρασο
50 γρ. φρέσκο φουαγκρά σε εσκαλόπ
70 ml κρασί porto
100 ml σάλτσα ντεμιγκλάς
50 γρ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το γλάσο με το πόρτο: βράζουμε το κρασί porto μέχρι να μειωθεί κατά το ⅓ και προσθέτουμε την ντεμιγκλάς.
Σιγοβράζουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα.
Αφήνουμε στην άκρη.Ετοιμάζουμε το ριζότο: σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι να αλειφθεί καλά με το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τον ζωμό κουταλιά-κουταλιά περιμένοντας να απορροφηθεί η πρώτη πριν ρίξουμε την επομένη.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο (al dente), δένουμε το ριζότο ρίχνοντας την παρμέζανα και το βούτυρο και ανακατεύοντας ζωηρά.
Σοτάρουμε ελαφρά το φουαγκρά σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά και μετά το περνάμε για 5 λεπτά από προθερμασμένο φούρνο 170οC.Σερβίρουμε το ριζότο στο πιάτο, ακουμπάμε επάνω το φουαγκρά και περιχύνουμε με το γλάσο porto.