Υλικά
420 ml γάλα καρύδαςΥλικά
50 ml καυτό νερό
1/2 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
1 γερή πρέζα αλάτι
3 φρέσκα κλαδάκια θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 φλ. ρύζι jasmin
450 κόκκινα φασόλια (kidney beans) σε κονσέρβα*
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τα φασόλια από το υγρό τους, τα ξεπλένουμε με νερό και τα στραγγίζουμε πάλι.
Βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα το γάλα καρύδας, το νερό, το μπαχάρι, το αλάτι, τα κλαδάκια του θυμαριού και το σκόρδο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε γύρω στα 20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το υγρό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε τα κλαδάκια του θυμαριού.
Ρίχνουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε απαλά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Ταιριάζει ωραία με ψητό κοτόπουλο.*Σημ.
φαγητό από την κουζίνα της Τζαμάικα.
Στη Τζαμάικα, όταν λένε peas (αρακάς) εννοούν beans (φασόλια).
Α.Τ.