banner
banner
banner

Ρεγγοσαλάτα

Συνταγή

Ρεγγοσαλάτα
Υλικά

τα αβγά από 3 ρέγγες
2 -3 μέτριες πατάτες βρασμένες σε κομμάτια
2 -3 κ.σ. ξίδι
Χυμός 1 λεμονιού
½ -¾ φλ. ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά)

banner
Εκτέλεση

Δουλεύουμε στο μπλέντερ ή στη μουλινέτα τα αβγά μαζί με το ξύδι μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή. Προσθέτουμε τις πατάτες και τον χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε σε βαρύ μπολ και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο ανακατεύοντας γρήγορα με τον αβγοδάρτη, περιμένοντας το ελαιόλαδο που έχουμε ρίξει πριν προσθέσουμε κι άλλο (όπως κάνουμε με τη μαγιονέζα)*. Σερβίρουμε τη ρεγγοσαλάτα πασπαλισμένη με άνηθο ή μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο.
*Αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγο -λίγο το ελαιόλαδο μέσα στο μπλέντερ από το ειδικό άνοιγμα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος