banner
banner
banner

Ρεβίθια σούπα με σέσκουλα

Συνταγή

Ρεβίθια σούπα με σέσκουλα
Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
500 γρ. σέσκουλα
1 λίτρο ζωμός λαχανικών (ή νερό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο στη μέση
2 κ.σ. τοματοπελτέ
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1/2 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο
τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
αάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Πλένουμε, καθαρίζουμε τα σέσκουλα και τα κόβουμε σε λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και λίγο δεντρολίβανο. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα σέσκουλα και τον πελτέ διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε 2'-3' στη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να σιγιβράσει 30'-35'. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε λίγο πριν το τέλος το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα πιάτα με λίγη παρμεζάνα.


σημ. πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή της Τοσκάνης


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος