Υλικά
250 γρ. ρεβίθια Υλικά
3 καρότα σε κυβάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
500 γρ. ντοματάκια κομμένα στα τέσσερα
ή μια συσκευασία 500 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα με το χυμό της
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μπούκοβο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 συσκευασία 500 γρ. πένες ολικής αλέσεως
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε από την προηγουμένη ημέρα τα ρεβίθια στο νερό.
Την επομένη ημέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα βράζουμε γύρω στις 1 ώρα και 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την ντομάτα ή τα ντοματάκια αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να πιει η ντομάτα λίγο τα υγρά της. Ρίχνουμε λίγο καυτό νερό και βράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίζουμε και σερβίρουμε αμέσως, ρίχνοντας από πάνω τα ρεβίθια σαν σάλτσα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν θέλουμε.
Α.Τ.