Follow us

Ρεβίθια με παστό μπακαλιάρο, σπανάκι και βραστά αβγά

Ρεβίθια με παστό μπακαλιάρο, σπανάκι και βραστά αβγά

Υλικά

Υλικά

400 γρ. ρεβίθια μουσκεμένα όλη τη νύχτα

1 κ. παστό μπακαλιάρο

4 φλ. νερό

2 ξερά φύλλα δάφνης

5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο +1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 χοντρή φέτα άσπρο ψωμί

4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πάπρικα 

2 αβγά βρασμένα σκληρά και ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

300 γρ. σπανάκι φρέσκο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 24-36 ώρες, ανάλογα με το πάχος του: τον βάζουμε μέσα σε μεγάλη λεκάνη επάνω σε σχάρα και τον καλύπτουμε με κρύο νερό.

Αλλάζουμε το νερό κάθε 3-4 ώρες το πρώτο 24ωρο και κάθε 5-6 ώρες αργότερα.

Τον βγάζουμε από το νερό, αφαιρούμε πέτσες και κόκαλα και τον κόβουμε σε κύβους.

Αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι και το ζεματίζουμε σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.

Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με τα 4 φλιτζάνια νερό, τα φύλλα δάφνης, το ένα ολόκληρο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου.

Φέρνουμε τα ρεβίθια σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 70-80 λεπτά.

Αφαιρούμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και αφήνουμε στην άκρη.Σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε τη φέτα του ψωμιού με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και την αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Βάζουμε σε γουδί το ολόκληρο κρεμμύδι και τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, που έχουμε κρατήσει στην άκρη, το σοταρισμένο ψωμί, το σοταρισμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό και κοπανάμε το μείγμα με το γουδοχέρι μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με τα ρεβύθια στη φωτιά, προσθέτουμε την αλοιφή και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά ανακινώντας την κατσαρόλα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο, προσθέτουμε τα αβγά και το σπανάκι και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Α.Τ.

Επίσης...

Ρεβιθοκεφτέδες Σαµιώτικοι

Η συνταγή για σαμιώτικους ρεβιθοκεφτέδες.

Γρήγοροι Ρεβιθοκεφτέδες

Η συνταγή για γρήγορους ρεβιθοκεφτέδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρεβίθια µε Μανέστρα και Ταχίνι

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια µε µανέστρα και ταχίνι.

Γίγαντες Φούρνου

Πώς θα φτιάξεις γίγαντες φούρνου.

Ρεβίθια Φούρνου με Σπανάκι ή Άλλο Χόρτο

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια φούρνου με σπανάκι ή άλλο χόρτο.

Απλή Ρεβιθόπιτα

Πώς θα φτιάξεις ρεβιθόπιτα.

Φασόλια Μαυρομάτικα με Φρέσκα Χόρτα

Η συνταγή για φασόλια μαυρομάτικα με φρέσκα χόρτα.

Ρεβιθοκεφτέδες με Πατάτα και Βασιλικό

Η συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα και βασιλικό.

Ζυμαρικά με Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξεις ζυμαρικά με ρεβίθια.

Φασόλια στο Φούρνο με Πιπεριές και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις φασόλια στο φούρνο με πιπεριές και ελιές.

Φασολάδα Μεθυσμένη

Η συνταγή για μία νόστιμη φασολάδα.

Φακές με Καλαμάρια

Η συνταγή για φακές με καλαμάρια.