Υλικά
Υλικά
300 γρ. ρεβίθια
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
3 μεσαίες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόλιαντρο σε κόκκους, σπασμένους
1 κ.σ. φύλλα δεντρολίβανου
3-4 κ.σ. χυμός λεμονιού
½ φλ. τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα μουσκεύουμε σε κρύο νερό για μια νύχτα.
Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε σκέτο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Σοτάρουμε σε 4 κ.σ ελαιόλαδο το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 3-4’ και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μυρωδικά.
Σοτάρουμε για 3’ ακόμα και προσθέτουμε τα ρεβίθια, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το νερό τους και να μαλακώσουν τελείως.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεμόνι, αφήνουμε 5’ ακόμα και σερβίρουμε.