Follow us

Ρέβες, καρότα, σελινόριζες και παντζάρια γλασέ με θυμάρι

Ρέβες, καρότα, σελινόριζες και παντζάρια γλασέ με θυμάρι

Υλικά

Υλικά

1 ¼ κ. ρέβες ή ράπες ή λευκά καρότα (παστινάκες -δαυκιά)

1 ¼ κ. μεγάλα καρότα

1 ¼ κ. σελινόριζα 

1 ¼ κ. παντζάρια

½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ φλ. ανθόμελο

2 κ.σ. μηλόξυδο

6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή μαντζουράνα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Καθαρίζουμε τις ρέβες (ή τις ράπες ή τα λευκά καρότα) και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 2,5 εκ ή σε ροδέλες ίδιου μεγέθους (αν χρησιμοποιήσουμε παστινάκες).

Κόβουμε στο ίδιο μέγεθος τα καρότα, πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε στα τέσσερα, καθαρίζουμε και κόβουμε τη σελινόριζα σε κομμάτια 2,5 εκ., βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το μέλι, το θυμάρι ή τη μαντζουράνα και αλατοπιπερώνουμε.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα και αραδιάζουμε τα λαχανικά.

Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως τα λαχανικά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα και να τρυπιούνται με ένα μυτερό μαχαίρι.

Τα βγάζουμε σε βαθουλή σαλατιέρα και ραντίζουμε με το μηλόξυδο.

Μπορούμε να τα σερβίρουμε μαζί με λίγη μουστάρδα, δίπλα σε βραστό ή ψητό κρύο χοιρινό ή καπνιστή μπριζόλα ζεσταμένη.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.