banner
banner
banner

Ρanzerotti - πιτάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας

Συνταγή

Ρanzerotti - πιτάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας
Υλικά

3 1⁄4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 + 1 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 κ.σ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
500 γρ. μοτσαρέλα
3 μέτριες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο του μείγματος και ρίχνουμε το λάδι και 1 φλ. νερό. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλα ή με το χέρι μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη. Καλύπτουμε με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη να μείνει σε  θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες. Τη χωρίζουμε σε 12 κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε σχήμα μπάλας. Τοποθετούμε τις μπάλες ζύμης σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας γύρω στα 20 λεπτά, μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον βασιλικό.

Σε μια ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης σε στρογγυλό φύλλο 12 -15 εκ. (μπορούμε να το κάνουμε και με την παλάμη). Τοποθετούμε στο ένα μισό του φύλλου 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και επάνω 2 κ.σ. μοτσαρέλα. Διπλώνουμε το άλλο μισό του φύλλου από πάνω δίνοντας σχήμα μισοφέγγαρου. Πιέζουμε τριγύρω με το πιρούνι για να κλείσουμε καλά τη ζύμη. Ρίχνουμε αρκετό λάδι (γύρω στα 3 εκ. ύψος) σε ένα βαθύ τγάνι και το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει αλλά να μην καπνίσει. Ρίχνουμε ένα -ένα τα panzerotti κάθε φορά και τηγανίζουμε γυρίζοντας συνέχεια, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, περίπου 4 με 5 λεπτά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα panzerotti και τα σερβίρουμε ζεστά.
(Aπό την κουζίνα της Ιταλίας).

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος