banner
banner
banner

Ραγού με μοσχάρι και κυδώνι

Συνταγή

Ραγού με μοσχάρι και κυδώνι
Υλικά

1 κ. μοσχαρίσιο ψαχνό από σπάλα
1 κ. καρότα
½ κ. σέλερι
400 γρ. κρεμμύδια ξερά
750 γρ. κυδώνια
Χυμός 1 λεμονιού
¾ φλ. ελαιόλαδο
450 γρ. ντομάτες
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ζάχαρη

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους πλευράς 2 εκ.. Πλένουμε, καθαρίζουμε και περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη. Καθαρίζουμε τα καρότα και το σέλερι και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Τρίβουμε τα κυδώνια να φύγει το χνούδι, τα πλένουμε πολύ καλά, βγάζουμε τη φλούδα, τα ξεσποριάζουμε και τα κόβουμε σε κομματάκια 2,5 εκ.. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Τσιγαρίζουμε καλά το κρέας στο ελαιόλαδο, να κοκκινίσει από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να σωθούν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τα κυδώνια και νερό μέχρι τη μέση του φαγητού. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε 1 ώρα και 15 λεπτά. Ρίχνουμε τη ντομάτα και την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε άλλη μισή ώρα, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Σερβίρεται με απλό λευκό ρύζι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος