banner
banner
banner

Ραγού με μανιτάρια και λαχανικά

Συνταγή

Ραγού με μανιτάρια και λαχανικά
Υλικά

300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
2 μέτρια κολοκυθάκια σε κυβάκια
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 μέτρια καρότα σε κυβάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 πράσα το λευκό μέρος σε ροδέλες
120 ml λευκό ξηρό κρασί
400 γρ. ντομάτες
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. ζυμαρικά ολικής αλέσεως
Για το σερβίρισμα: τυρί κατίκι

banner
Εκτέλεση

Σκουπίζουμε με υγρό πανί τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Αν είναι πολύ μεγάλα κόβουμε τις φέτες σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα σε μπολ για να μαζέψουμε το χυμό της. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά, τα πράσα και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το  μαγείρεμα μέχρι να πιουν τα μανιτάρια τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα με τον χυμό της. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά έως μισή ώρα μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, μια κ.σ. κατίκι και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι για όποιον θέλει.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος