banner
banner
banner

Ραγκού με κάστανα

Συνταγή

Ραγκού με κάστανα
Υλικά

250 γρ. κάστανα (βρασμένα για 20 λεπτά και καθαρισμένα ολόκληρα)
300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό μέρος) σε χοντρά φετάκια
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φινόκιο κομμένο σε φέτες
1 κουτί ντοματάκια βιολογικά (400 γρ.)
1 καρότο σε φετάκια
300 ml κόκκινο κρασί
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι (ή 1/2 κ.σ. ξερό)
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα φασκόμηλου (ή 1 κ.σ. ξερό)
4-5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, σε χαμηλή φωτιά. Πρέπει να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το φινόκιο και το καρότο, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθούν για ακόμα 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα κάστανα και τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε μια δυο φορές με προσοχή, για να μη λιώσουν τα κάστανα.


Σημ.: Τρώγεται σκέτο ή συνοδεύει ψητό μοσχάρι και αγριογούρουνο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος