Υλικά
200 γρ. σουπιά κομμένη σε κύβουςΥλικά
500 γρ. έτοιμα φρέσκα ραβιόλι με ρικότα και σπανάκι*
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
5 ντομάτες τριμμένες
1 κ.γ. μελάνι σουπιάς
500 ml ζωμός ψαριού
40 γρ. βούτυρο
150 γρ. ρικότα
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τη σουπιά.
Προσθέτουμε τις 2 ντομάτες, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η σουπιά.
Όταν μαλακώσει η σουπιά, την αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και την αφήνουμε στην άκρη.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα μαζί με το βούτυρο και το μελάνι στο μπλέντερ και δουλεύουμε ώσπου να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Ρίχνουμε τα ραβιόλι σε άφθονο νερό που βράζει και μόλις ανέβουν στην επιφάνεια τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε βαθουλή πιατέλα. Βάζουμε σε ένα τηγανάκι τις υπόλοιπες τρεις τριμμένες ντομάτες και ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ραβιόλια, αλάτι και πιπέρι.
Μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτα στα πιάτα, από πάνω βάζουμε τα ραβιόλια με τη σουπιά και γαρνίρουμε με ρικότα.*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο άλλο γεμιστό ζυμαρικό θέλουμε (όχι με κρέας)Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Marea Sea Spirit στη Θεσσαλονίκη.