Follow us

Ραβιόλι με πιπεριές και κατσικίσιο τυρί

Ραβιόλι με πιπεριές και κατσικίσιο τυρί

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη (περίπου 24 ραβιόλι)

• 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1 κ.γ. αλάτι

• 4 αβγά

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 κρόκο

Για τη γέμιση

• 2 μικρές κόκκινες πιπεριές

• 2 μικρές κίτρινες πιπεριές

• 1 μικρή πράσινη πιπεριά

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1/2 κούπα τριμμένο κρεμμύδι

• 1/2 κούπα ντομάτα κομμένη σε κύβους, χωρίς σπόρους και υγρά

• 2 κ.σ.  λευκό ξύδι

• 240 γρ. κατσικίσιο τυρί 

• 1/3 τριμμένη παρμεζάνα

• 1/4 κούπας μασκαρπόνε 

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πιπεριές σε 4 μέρη την κάθε μία και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, μέχρι να μαυρίσει η πάνω επιφάνεια τους.

Βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη.Σε ένα μίξερ με το εργαλείο για ζύμες, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε ένα πάγκο, και δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και ομοιογενής.

Την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.Αφαιρούμε το δέρμα από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες για 4 περίπου λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι και το ξύδι και αφού ανακατέψουμε καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα λαχανικά με τα τυριά και τα περνάμε από το μπλέντερ για ελάχιστο χρόνο, μέχρι να ομογενοποιηθούν λίγο.Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Τη σχηματίζουμε σε ένα ορθογώνιο και την περνάμε από το μηχάνημα των ζυμαρικών 2-3 φορές (αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλάστη, αλλά θα δυσκολευτείτε περισσότερο) χρησιμοποιώντας τα χέρια μας για να κρατάμε το λεπτό στρώμα που προκύπτει.

Η ζύμη πρέπει να έχει το πάχος σχεδόν ενός φύλλου χαρτιού. Ρίχνουμε στον πάγκο αλεύρι και τοποθετούμε το λεπτό φύλλο της ζύμης.

Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια με τον 1 κρόκο και τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους αλλά στη σειρά, κουταλιές του γλυκού από τη γέμιση.

Διπλώνουμε τη ζύμη στα δύο και πατάμε ώστε να κολλήσει καλά.

Με τα δάχτυλα, πατάμε καλά και την περιοχή ανάμεσα στη γέμιση.

Με ένα κόπτη για ζυμαρικά, κόβουμε σε τετράγωνα σχήματα και τοποθετούμε σε έναν αλευρωμένο δίσκο.

Βεβαιωθείτε πως οι άκρες είναι καλά κολλημένες μεταξύ τους.Βράζουμε αρκετό νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι και 2 κ.σ ελαιόλαδο.

Προσεκτικά τοποθετούμε τα ραβιόλι, περίπου 3-4 κάθε φορά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Βράζουμε για 2-3 λεπτά και χρησιμοποιώντας μία σουρωτή κουτάλα, αφαιρούμε από την κατσαρόλα.

Τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο με λίγο βούτυρο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να βράσουν και τα υπόλοιπα.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.