banner
banner
banner

Quesadillas με καλαμπόκι, κολοκυθάκια και κασέρι

Συνταγή

Quesadillas με καλαμπόκι, κολοκυθάκια και κασέρι
Υλικά

1 φλ. τσ. βρασμένους σπόρους καλαμποκιού
2 κολοκυθάκια
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά στρογγυλή
1μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
4 tortillas (τορτίγιας)
400 γρ. κασέρι
1 κ.γ. κύμινο
1/3 φλ. ελαιόλαδο

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κυβάκια. Χωρίζουμε τις πιπεριές σε φαρδιές λωρίδες. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε ελαφρά το κύμινο να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, κατόπιν τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε μέρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Ανακατεύουμε σε μπολ το καλαμπόκι, το μείγμα κρεμμύδι –κολοκυθάκια –κύμινο. Αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι. Καθαρίζουμε καλά το τηγάνι, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει. Μοιράζουμε τα λαχανικά επάνω σε κάθε μια τορτίγια και σκεπάζουμε με τριμμένο κασέρι. Τη διπλώνουμε στα δύο και τη βάζουμε στο τηγάνι να ψηθεί για δύο λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με sour cream ή σμετάνα (ελαφρά ξινή ρώσικη κρέμα).


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος