ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψωμί της μπίρας

Ψωμί της μπίρας

Υλικά

Υλικά για ένα καρβέλι

20 γρ. φρέσκια μαγιά

300 ml μπίρα 

2 κ. σ. μέλι

2 κ. κ.  αλάτι

500 γρ. αλεύρι κοινό

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε τη μπίρα σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να φτάσει στους 37ο C.

Προσθέτουμε το μέλι, τη μαγιά και τα διαλύουμε στη ζεστή μπίρα.

Ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι.

Ζυμώνουμε τη ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.

Σχηματίζουμε μια μπάλα. Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 2 ώρες μέσα σε μια λεκάνη, σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα.

Δουλεύουμε ξανά τη ζύμη και την πλάθουμε σε σφαιρικό καρβέλι.

Την τοποθετούμε σε μια πλάκα ή σε μια λαμαρίνα λαδωμένη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ακόμα ώρα.

Χαράζουμε την επιφάνεια του καρβελιού με τη μύτη ενός μαχαιριού και 10 λεπτά αργότερα βάζουμε το καρβέλι σε προθερμασμένο στους 200οC φούρνο, να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου.

Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.

Θ.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι