banner
banner
banner

Ψωμί με πελτέ ντομάτας, ελαιόλαδο και ρίγανη

Συνταγή

Ψωμί με πελτέ ντομάτας, ελαιόλαδο και ρίγανη
Υλικά

φέτες από μαύρο ψωμί με προζύμι ή ψωμί από σίκαλη
πελτές ντομάτας
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελιές χωρίς κουκούτσι (αν θέλουμε)
κάππαρη
ρίγανη

banner
Εκτέλεση

Ψήνουμε το ψωμί και αλείφουμε κάθε φέτα καλά με τον πελτέ. Βάζουμε επάνω 3–4 ελιές και 3–4 μπουμπούκια κάππαρης. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τρίβουμε πιπέρι, αν θέλουμε. Σερβίρουμε αμέσως.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος