banner
banner
banner

Ψωμί με λιαστή ντομάτα

Συνταγή

Ψωμί με λιαστή ντομάτα
Υλικά

500 γρ. δυνατό αλεύρι
250 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
150 γρ. λιαστές ντομάτες στο λάδι
1 αβγό
1 γερή πρέζα ζάχαρη
1 γερή πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ξερό θυμάρι ή ρίγανη
2 -3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

banner
Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τις ντομάτες από το λάδι τους και τις κόβουμε ανάλογα με το μέγεθός τους σε δύο ή σε τέσσερα κομμάτια. Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε λίγο ζεστό νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το αβγό χτυπημένο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το χέρι, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη μαγιά και λίγο-λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια λεία ελαστική ζύμη -ίσως δεν χρειαστεί να ρίξουμε όλο το νερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη, τη μεταφέρουμε σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το θυμάρι ή τη ρίγανη στη ζύμη και ξαναζυμώνουμε καλά. Της δίνουμε σχήμα φρατζόλας, τη μεταφέρουμε σε ταψί και την αφήνουμε για άλλη μισή ώρα να φουσκώσει. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25-30 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ψωμί να ξεκουραστεί 15 λεπτά πριν το κόψουμε.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος