Follow us

Ψωμί γεμιστό με ντοματάκια και κρεμμύδια

Ψωμί γεμιστό με ντοματάκια και κρεμμύδια

Υλικά

Υλικά

500 γρ. αλεύρι 

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη 

350 ml νερό 

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. ντοματίνια πλυμένα και στεγνωμένα

1/3 φλ. φρέσκα φυλλαράκια δεντρολίβανου 

1 κ.σ. χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ.

Ζυμώνουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ, σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο να μαλακώσει, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα μαγειρεύουμε 4 -5 λεπτά, ίσα που να «μαραθούν».

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα στο δεντρολίβανο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Δίνουμε στη ζύμη οβάλ σχήμα, την πατάμε λίγο με το χέρι μας να ισιώσει και κάνουμε βαθιές λοξές χαραματιές στην επιφάνεια.

Μοιράζουμε σε κάθε χαραματιά το μείγμα κρεμμύδια –ντοματάκια δεντρολίβανο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

Αφήνουμε πάλι το ψωμί σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30 ώρα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε κομμένο σε φέτες πάχους 1 ½ εκ.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.