banner
banner
banner

Ψωμί γεμιστό με ντοματάκια και κρεμμύδια

Συνταγή

Ψωμί γεμιστό με ντοματάκια και κρεμμύδια
Υλικά

500 γρ. αλεύρι 
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη 
350 ml νερό 
2 κ.σ. ελαιόλαδο


Για τη γέμιση:
2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. ντοματίνια πλυμένα και στεγνωμένα
1/3 φλ. φρέσκα φυλλαράκια δεντρολίβανου 
1 κ.σ. χοντρό αλάτι

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ, σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο να μαλακώσει, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα μαγειρεύουμε 4 -5 λεπτά, ίσα που να «μαραθούν». Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα στο δεντρολίβανο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.   Δίνουμε στη ζύμη οβάλ σχήμα, την πατάμε λίγο με το χέρι μας να ισιώσει και κάνουμε βαθιές λοξές χαραματιές στην επιφάνεια. Μοιράζουμε σε κάθε χαραματιά το μείγμα κρεμμύδια –ντοματάκια δεντρολίβανο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Αφήνουμε πάλι το ψωμί σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30 ώρα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε κομμένο σε φέτες πάχους 1 ½ εκ.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος