Follow us

Ψωμάκια με τυρί (Pao de Queijo Mineiro)

Ψωμάκια με τυρί (Pao de Queijo Mineiro)

Υλικά

Υλικά

2 φλ. αλεύρι ταπιόκας*

1 φλ. γάλα με πλήρη λιπαρά

½ φλ. σπορέλαιο

2 μεγάλα αβγά

1 ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη

1 γερή πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250οC και τοποθετούμε δύο σχάρες.

Καλύπτουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.Βράζουμε το γάλα με το λάδι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας πού και πού.

Μόλις σχηματισθούν στην επιφάνεια του γάλακτος μεγάλες φυσαλίδες, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι όλο μαζί και ανακατεύουμε γρήγορα και με δύναμη με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν πλήρως τα υλικά και η ζύμη να έχει κοκκώδη υφή και τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα βαρύ μπολ.

Χτυπάμε τη ζύμη με το μίξερ για λίγα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει λεία και να κρυώσει αρκετά ώστε να μπορούμε να αφήσουμε το δάχτυλό επάνω της για αρκετά δευτερόλεπτα.

Αν είναι σαν λαδωμένη στην επιφάνειά της δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αν δεν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε με το χέρι.Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ ή να ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τελείως.

Ρίχνουμε την παρμεζάνα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ ή να ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη πολύ κολλώδης, ελαστική και μαλακή και όχι τελείως λεία.

Βάζουμε δίπλα μας ένα μπολ με νερό.

Βουτάμε ένα κουτάλι στο νερό και βγάζουμε κουταλιές από τη ζύμη στα ταψιά που έχουμε ετοιμάσει, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 4 εκ..

Αν θέλουμε μεγαλύτερα Pão de Queijo χρησιμοποιούμε το μικρού μεγέθους ειδικό εργαλείο, που σερβίρουμε παγωτό, αφήνοντας απόσταση 6 εκ.

μεταξύ τους. Φουρνίζουμε τα ταψιά και αμέσως χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C.

Ψήνουμε 15 λεπτά.

Γυρίζουμε τα ταψιά το πίσω μπρος και τα εναλλάσσουμε στις σχάρες.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 -15 λεπτά ακόμα, μέχρι να στεγνώσουν απ’ έξω και να πάρουν πολύ ελαφρό ξανθό χρώμα ενώ στη βάση να γίνουν χρυσοκάστανα.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Τρώγονται πολύ ζεστά.*Συνταγή από την κουζίνα της Βραζιλίας.

Αλεύρι από ταπιόκα βρίσκουμε στα καταστήματα delicatessen, στα καταστήματα υγιεινής διατροφής, στα ράφια με έθνικ προϊόντα των σουπερμάρκετς και στα καταστήματα που πουλάνε προϊόντα από τη Νότια Αμερική. A.T.

Αλεύρι από ταπιόκα βρίσκουμε στα καταστήματα delicatessen, στα καταστήματα υγιεινής διατροφής, στα ράφια με έθνικ προϊόντα των σουπερμάρκετς και στα καταστήματα που πουλάνε προϊόντα από τη Νότια Αμερική. A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι