Υλικά
4 φέτες ταλαγάνιΥλικά
2 κιλά λεμόνια
1 λίτρο νερό
800 γρ. ζάχαρη
φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
Για το λεμόνι κονφί: βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο για ζουλιέν τη φλούδα των λεμονιών.
Ζεματίζουμε τις ζουλιέν φλούδες αλλάζοντας 3 νερά.
Στίβουμε τα λεμόνια και κρατάμε τον χυμό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό, το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί το σιρόπι στο 1/3.
Μόλις το σιρόπι συμπυκνωθεί ρίχνουμε μέσα τις φλούδες ζουλιέν, βράζουμε για άλλα 20 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρυώνουμε σε κρύο μπεν μαρί.
Σύνθεση πιάτου: ψήνουμε το τυρί στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε σε πιάτο, τοποθετούμε τη μαρμελάδα λεμόνι και γαρνίρουμε με φύλλα από φρέσκο θυμάρι.