banner
banner
banner

Ψητό ταλαγάνι με κονφί λεμόνι (του chef Βασίλη Ζαχαράκη)

Συνταγή

Ψητό ταλαγάνι με κονφί λεμόνι (του chef Βασίλη Ζαχαράκη)
Υλικά

4 φέτες ταλαγάνι
2 κιλά λεμόνια
1 λίτρο νερό
800 γρ. ζάχαρη
φρέσκο θυμάρι

banner
Εκτέλεση

Για το λεμόνι κονφί: βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο για ζουλιέν τη φλούδα των λεμονιών. Ζεματίζουμε τις ζουλιέν φλούδες αλλάζοντας 3 νερά. Στίβουμε τα λεμόνια και κρατάμε τον χυμό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό, το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί το σιρόπι στο 1/3. Μόλις το σιρόπι συμπυκνωθεί ρίχνουμε μέσα τις φλούδες ζουλιέν, βράζουμε για άλλα 20 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Κρυώνουμε σε κρύο μπεν μαρί.


Σύνθεση πιάτου: ψήνουμε το τυρί στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε σε πιάτο, τοποθετούμε τη μαρμελάδα λεμόνι και γαρνίρουμε με φύλλα από φρέσκο θυμάρι.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος