Follow us

Ψητό ταλαγάνι με κονφί λεμόνι (του chef Βασίλη Ζαχαράκη)

Ψητό ταλαγάνι με κονφί λεμόνι (του chef Βασίλη Ζαχαράκη)

Υλικά

Υλικά

4 φέτες ταλαγάνι

2 κιλά λεμόνια

1 λίτρο νερό

800 γρ. ζάχαρη

φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Για το λεμόνι κονφί: βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο για ζουλιέν τη φλούδα των λεμονιών.

Ζεματίζουμε τις ζουλιέν φλούδες αλλάζοντας 3 νερά.

Στίβουμε τα λεμόνια και κρατάμε τον χυμό.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό, το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί το σιρόπι στο 1/3.

Μόλις το σιρόπι συμπυκνωθεί ρίχνουμε μέσα τις φλούδες ζουλιέν, βράζουμε για άλλα 20 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κρυώνουμε σε κρύο μπεν μαρί.

Σύνθεση πιάτου: ψήνουμε το τυρί στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε σε πιάτο, τοποθετούμε τη μαρμελάδα λεμόνι και γαρνίρουμε με φύλλα από φρέσκο θυμάρι.

Ζεματίζουμε τις ζουλιέν φλούδες αλλάζοντας 3 νερά.

Στίβουμε τα λεμόνια και κρατάμε τον χυμό.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό, το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί το σιρόπι στο 1/3.

Μόλις το σιρόπι συμπυκνωθεί ρίχνουμε μέσα τις φλούδες ζουλιέν, βράζουμε για άλλα 20 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κρυώνουμε σε κρύο μπεν μαρί.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.