banner
banner
banner

Ψητές πατάτες με καλαμπόκι, τυρί κρέμα, τόνο και άνηθο

Συνταγή

Ψητές πατάτες με καλαμπόκι, τυρί κρέμα, τόνο και άνηθο
Υλικά

4 μέτριες πατάτες
1 φλ.τσ. βρασμένοι σπόροι καλαμποκιού
250 γρ. τυρί κρέμα
125 γρ. τόννος κονσέρβας καλά στραγγισμένος από το υγρό του (νερό ή λάδι)
1 φλ. τσ. ψιλοκομμένος άνηθος
2 βραστά αβγά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 180ο C. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με το ειδικό βουρτσάκι λαχανικών –δεν τις ξεφλουδίζουμε. Τις χαράζουμε σταυρωτά στην επιφάνειά τους, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε γύρω στη 1-1.30  ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Καθαρίζουμε τα αβγά, κόβουμε τα ασπράδια σε πολύ μικρά κομματάκια και τρίβουμε τους κόκκους να γίνουν σαν ψίχουλα. Βάζουμε το καλαμπόκι και το τυρί στην μουλινέτα και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα. Μεταφέρουμε σε μπολ, ανακατεύουμε μέσα τον τόνο διαλυμένο με τα δάχτυλά μας σε μικρά κομμάτια και τα ασπράδια. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε τον άνηθο το πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι.
 Βγάζουμε τις πατάτες από το αλουμινόχαρτο, διευρύνουμε το άνοιγμα σε σχήμα σταυρού που έχουμε κάνει στην επιφάνεια και τις γεμίζουμε με το μείγμα καλαμπόκι –τυρί –τόνος σωριάζοντάς το στο σχήμα μικρού λόφου. Γαρνίρουμε με τον τριμμένο κρόκο και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος