Follow us

Ψητές πατάτες με καλαμπόκι, τυρί κρέμα, τόνο και άνηθο

Ψητές πατάτες με καλαμπόκι, τυρί κρέμα, τόνο και άνηθο

Υλικά

Υλικά

4 μέτριες πατάτες

1 φλ.τσ. βρασμένοι σπόροι καλαμποκιού

250 γρ. τυρί κρέμα

125 γρ. τόννος κονσέρβας καλά στραγγισμένος από το υγρό του (νερό ή λάδι)

1 φλ. τσ. ψιλοκομμένος άνηθος

2 βραστά αβγά

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 180ο C.

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με το ειδικό βουρτσάκι λαχανικών –δεν τις ξεφλουδίζουμε.

Τις χαράζουμε σταυρωτά στην επιφάνειά τους, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε γύρω στη 1-1.30 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.Καθαρίζουμε τα αβγά, κόβουμε τα ασπράδια σε πολύ μικρά κομματάκια και τρίβουμε τους κόκκους να γίνουν σαν ψίχουλα.

Βάζουμε το καλαμπόκι και το τυρί στην μουλινέτα και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα.

Μεταφέρουμε σε μπολ, ανακατεύουμε μέσα τον τόνο διαλυμένο με τα δάχτυλά μας σε μικρά κομμάτια και τα ασπράδια.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε τον άνηθο το πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι. Βγάζουμε τις πατάτες από το αλουμινόχαρτο, διευρύνουμε το άνοιγμα σε σχήμα σταυρού που έχουμε κάνει στην επιφάνεια και τις γεμίζουμε με το μείγμα καλαμπόκι –τυρί –τόνος σωριάζοντάς το στο σχήμα μικρού λόφου.

Γαρνίρουμε με τον τριμμένο κρόκο και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.