Ψητές γλυκοπατάτες

κεν κεν Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Υλικά
Υλικά

Γλυκοπατάτες
Γαρνιτούρες: φρέσκο βούτυρο ή ανθότυρο + μέλι ή φρέσκος χυμός λεμονιού + φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή γιαούρτι ή ξινή κρέμα.

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες και τις τρυπάμε μερικές φορές με πιρούνι. Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο C, τις φουρνίζουμε στον κρύο φούρνο και τις ψήνουμε για 60-90 λεπτά.  Τις κόβουμε κατά μήκος και τις γαρνίρουμε με κάποια από τις προτεινόμενες γαρνιτούρες. Η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα είτε είναι ζεστή η γλυκοπατάτα είτε όταν κρυώσει.


Α.Τ.



Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος