banner
banner
banner

Ψητές γαρίδες σουβλάκι και μαγιονέζα με μέλι και τζίντζερ

Συνταγή

Ψητές γαρίδες σουβλάκι και μαγιονέζα με μέλι και τζίντζερ
Υλικά

24 ωμές γαρίδες μέτριου-μεγάλου μεγέθους (καθαρισμένες)
2 κσ χυμό λεμονιού
2 κσ ελαιόλαδο
2 κγ σάλτσα σόγιας
1 κγ ζάχαρη
200 γρ μαγιονέζα
2 κσ μέλι
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (5εκ. περίπου), τριμμένο
2 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό

banner
Παρασκευή

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι με το χυμό λεμονιού, τη σόγια και τη ζάχαρη. Απλώνουμε τις γαρίδες σε ένα πυρέξ και αλείφουμε με ένα πινέλο με το μείγμα του λαδιού. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαγιονέζα, το μέλι, το τζίντζερ και το μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε τις γαρίδες. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι-γριλιέρα και ψήνουμε λίγες λίγες τις γαρίδες, για 3-4 λεπτά περίπου από κάθε μεριά, μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και περνάμε την καθεμία σε ένα ξυλάκι για σουβλάκια. Τοποθετούμε τα σουβλάκια όρθια σε ποτήρια. Σερβίρουμε με την κρύα μαγιονέζα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος