banner
banner
banner

Ψητές αγκινάρες με τυρί γκοργκοντζόλα και αρωματικά βότανα

Συνταγή

Ψητές αγκινάρες με τυρί γκοργκοντζόλα και αρωματικά βότανα
Υλικά

8 μέτριες αγκινάρες 
4 μέτρια λεμόνια
300 γρ. γκοργκοντζόλα
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. φύλλα από φρέσκο θυμάρι
2 κ.γ. + 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος 
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε νερό μαζί με τον χυμό 3 λεμονιών, ρίχνουμε μέσα τις αγκινάρες και τις μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε την γκοργκοντζόλα με την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, τις 2 κ.σ. μαϊντανό και αλατοπίπερο. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα ψίχουλα του ψωμιού με τη 1 κ.σ. μαϊντανό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μείγμα του τυριού και τις βάζουμε σε ταψί. Πασπαλίζουμε κάθε αγκινάρα με το μείγμα ψίχουλα ψωμιού-μαϊντανός και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν τα ψίχουλα χρυσοκάστανο χρώμα γύρω στα 25 λεπτά. Σερβίρουμε με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος