banner
banner
banner

Ψητά λαχανικά και μετσοβόνε σε αραβική πίτα

Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021

Υλικά για 4 μεσαίες πίτες
Υλικά για 4 μεσαίες πίτες

2 μέτρια κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές κίτρινες ή κόκκινες κομμένες στα 4 η καθεμία
1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε 4 φέτες
2 σκ. σκόρδου τριμμένες
4 μανιτάρια πορτομπέλο
4 κομμάτια λιαστής ντομάτας από ελαιόλαδο
4 λεπτές φέτες μετσοβόνε
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)
4 κ.γ. άλειμμα ελιάς ή ελιάς με λιαστή ντομάτα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Βάζουμε να κάψει ένα μεγάλο τηγάνι με αυλάκια ή ο φούρνος μας στους 200οC. Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι (ή τα ψήνουμε στο φούρνο) μέχρι να μαλακώσουν. Απλώνουμε σε κάθε πίτα 1 κ.γ. άλειμμα ελιάς και σκορπίζουμε μερικά φυλλαράκια βασιλικού. Μοιράζουμε στις πίτες τα ζεστά λαχανικά σε σειρές και ραντίζουμε με μερικές σταγόνες μπαλσάμικο. Στο τέλος τοποθετούμε το τυρί. Τυλίγουμε την κάθε πίτα και βάζουμε στο ζεστό φούρνο για 3'.

Updated: 03/08/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 10/09/14



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος