Ψητά λαχανικά και μετσοβόνε σε αραβική πίτα

Συνταγή

Ψητά λαχανικά και μετσοβόνε σε αραβική πίτα
Υλικά για 4 μεσαίες πίτες

2 μέτρια κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές κίτρινες ή κόκκινες κομμένες στα 4 η καθεμία
1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε 4 φέτες
2 σκ. σκόρδου τριμμένες
4 μανιτάρια πορτομπέλο
4 κομμάτια λιαστής ντομάτας από ελαιόλαδο
4 λεπτές φέτες μετσοβόνε
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)
4 κ.γ. άλειμμα ελιάς ή ελιάς με λιαστή ντομάτα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε να κάψει ένα μεγάλο τηγάνι με αυλάκια ή ο φούρνος μας στους 200οC. Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι (ή τα ψήνουμε στο φούρνο) μέχρι να μαλακώσουν. Απλώνουμε σε κάθε πίτα 1 κ.γ. άλειμμα ελιάς και σκορπίζουμε μερικά φυλλαράκια βασιλικού. Μοιράζουμε στις πίτες τα ζεστά λαχανικά σε σειρές και ραντίζουμε με μερικές σταγόνες μπαλσάμικο. Στο τέλος τοποθετούμε το τυρί. Τυλίγουμε την κάθε πίτα και βάζουμε στο ζεστό φούρνο για 3'.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος