banner
banner
banner

Ψητά κυδώνια και αχλάδια με κρασί και μανταρίνι

Συνταγή

Ψητά κυδώνια και αχλάδια με κρασί και μανταρίνι
Υλικά

10 μικρά αχλάδια 
5 κυδώνια
Χυμός 1 λεμονιού
4 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. χυμός μανταρινιού και η φλούδα από 6 μανταρίνια κομμένη σε λεπτές λωρίδες
2 δόσεις βανιλίνης
2 φλ. ξηρό λευκό κρασί

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τα αχλάδια, τα ξεφλουδίζουμε, τα ξεσποριάζουμε και τα κόβουμε στη μέση Τρίβουμε τα κυδώνια να φύγει το χνούδι, τα πλένουμε πολύ καλά, τα ξεφλουδίζουμε, τα ξεσποριάζουμε και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια καθέτως. Βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ το καθένα και τα αλείφουμε  με το χυμό λεμονιού να μη μαυρίσουν.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Μοιράζουμε το βούτυρο (από δύο κουταλιές) σε δύο μεγάλα πυρίμαχα σκεύη. Βάζουμε στο ένα τα αχλάδια και στο άλλο τα κυδώνια. Βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη, τις φλούδες και το χυμό του μανταρινιού, το κρασί  και τη βανιλίνη και μοιράζουμε το μείγμα στα δύο σκεύη, ρίχνοντάς το επάνω στα φρούτα. Ψήνουμε περίπου 30 λεπτά τα αχλάδια και 1 ώρα τα κυδώνια, ραντίζοντας συχνά με το ζουμί τους. Τα σερβίρουμε μαζί ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, περιχυμένα με το σιρόπι τους. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα αφήσουμε να κρυώσουν και να γαρνίρουμε με σαντιγί. 


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος