Follow us

Ψητά κυδώνια και αχλάδια με κρασί και μανταρίνι

Ψητά κυδώνια και αχλάδια με κρασί και μανταρίνι

Υλικά

Υλικά

10 μικρά αχλάδια 

5 κυδώνια

Χυμός 1 λεμονιού

4 κ.σ. βούτυρο

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. χυμός μανταρινιού και η φλούδα από 6 μανταρίνια κομμένη σε λεπτές λωρίδες

2 δόσεις βανιλίνης

2 φλ. ξηρό λευκό κρασί

Εκτέλεση

Πλένουμε τα αχλάδια, τα ξεφλουδίζουμε, τα ξεσποριάζουμε και τα κόβουμε στη μέση Τρίβουμε τα κυδώνια να φύγει το χνούδι, τα πλένουμε πολύ καλά, τα ξεφλουδίζουμε, τα ξεσποριάζουμε και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια καθέτως.

Βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ το καθένα και τα αλείφουμε με το χυμό λεμονιού να μη μαυρίσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Μοιράζουμε το βούτυρο (από δύο κουταλιές) σε δύο μεγάλα πυρίμαχα σκεύη.

Βάζουμε στο ένα τα αχλάδια και στο άλλο τα κυδώνια.

Βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη, τις φλούδες και το χυμό του μανταρινιού, το κρασί και τη βανιλίνη και μοιράζουμε το μείγμα στα δύο σκεύη, ρίχνοντάς το επάνω στα φρούτα.

Ψήνουμε περίπου 30 λεπτά τα αχλάδια και 1 ώρα τα κυδώνια, ραντίζοντας συχνά με το ζουμί τους.

Τα σερβίρουμε μαζί ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, περιχυμένα με το σιρόπι τους.

Αν θέλουμε, μπορούμε να τα αφήσουμε να κρυώσουν και να γαρνίρουμε με σαντιγί.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.