Follow us

Ψήμα Χαλκιδικής (κατσικάκι γεμιστό)

Ψήμα Χαλκιδικής (κατσικάκι γεμιστό)

Υλικά

2 κ. κατσίκι
4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ½ φλ. ρύζι τ. Καρολίνα
χυμό ενός λεμονιού
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτελεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Το αχνίζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Τσιγαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια ελαφρά με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον δυόσμο και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για λίγο, ανακατεύοντας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Τοποθετούμε το μείγμα σε μεγάλο ταψί (νταβά), ρίχνουμε τα υγρά από το κατσικάκι που αχνίσαμε (η αναλογία πρέπει να είναι 2 μέρη υγρά -1 μέρος ρύζι, αν δεν έχουμε αρκετό υγρό προσθέτουμε νερό) και τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε και αυτό στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω λίγο βούτυρο και ψήνουμε για 2 ώρες. Mπορούμε να το σκεπάσουμε με κομμάτια σκέπης (μπόλιας). Σερβίρουμε ένα κομμάτι αρνί και λίγη από τη γέμιση.

*Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της Γιώτας Κουφαδάκη από το εστιατόριο "Μπουκαδούρα" στη Χαλκιδική.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;